Ce calorifer alegem?

Caloriferele sunt realizate din diferite materiale, cum ar fi otelul, aluminiul si fonta, iar fiecare dintre acestea prezinta plusuri si minusuri.
Poza_articol26_med.jpg 
Spre exemplu, caloriferele din fonta au o eficienta sporita datorita puterii termice specifice mari pe metru patrat de radiator si o rezistenta excelenta in timp. Ele beneficiaza de o suprafata mare de radiatie si de o presiune de lucru intre patru si sase bari. In schimb, radiatoarele din fonta sufera la capitolul estetica - fiind necesara vopsirea lor din cind in cind- si in plus, sunt dificil de manevrat din cauza ca sunt foarte grele.
Caloriferele din aluminiu ca si cele din otel, de altfel, au un design mai placut si un pret mai scazut. Cele din aluminiu au o buna rezistenta la presiune si temperaturi maxime si au de asemenea puteri termice mari pe metru liniar. In plus, au o greutate redusa, sunt usor de montat si se pot adapta oricarui stil de decorare. Ca dezavantaje, in cazul caloriferelor din aluminiu e de mentionat faptul ca au o duratã de viata mica ( 10-20 ani) si necesitã frecvent dezaerare. Caloriferele din otel au o durata de viata mai mica ( de 5-10 ani) si o presiune de lucru de 10 bari. Sunt recomandate pentru incalzirea cu centrala termica de apartament, temperatura maxima putand ajunge la 100 °C. Atentie, insa, in cazul acestora este necesara tratarea apei din inastalatie. Cum au un pret scazut, aceste calorifere sunt cele mai cumparate. In functie de sistemul de incalzire - centralizat sau cu ajutorul centralei termice de apartament - veti alege si tipul de radiator recomandat. Pentru sistemul public de distributie a agentului termic sunt potrivite caloriferele din fonta si cele din aluminiu.
Sursa: casamea.ro
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !