Cu ce construim o casa ecologica

Cu ce construim o casa ecologica

Cand construim o casa, avem nevoie de cantitati mari de ciment, caramizi, lemn.

Ei bine, producerea acestora implica defrisarea padurilor, raspandirea unor substante nocive in aer etc. In aceste conditii, solutia care ni se recomanda este folosirea materialelor de constructie ecologice. In categoria lor se incadreaza materialele reciclate, cele care se gasesc in natura in cantitati foarte mari, sunt regenerabile si durabile in timp (de foarte buna calitate, care asigura longevitatea cladirii si micsoreaza costurile de intretinere). In acelasi timp, ele trebuie sa fie putin poluante, sa nu contina elemente chimice daunatoare, iar procesul prin care sunt realizate sa nu genereze cantitati mari de deseuri.
Sustinatorii ecologiei ne indeamna sa aderam la acele constructii care se pot sustine singure, macar partial, din punct de vedere energetic. De asemenea, este important sa stim cum putem reduce pierderile de energie. Mai exact, cum putem izola casele din punct de vedere termic, cum putem imbunatati sistemele de distributie a apei si a gazului, cum putem economisi electricitate prin folosirea becurilor economice si a termostatelor.
Avand in vedere toate aceste aspecte, putem sa ne gandim la autosustinere folosind resurse disponibile local, alternative, pentru a genera energie (solara, eoliana, geotermala).
In acest context, putem vorbi si despre reducerea impactului poluant pe termen lung al locuintelor, prin asigurarea unui sistem functional de colectare separata a deseurilor si prin eliminarea mijloacelor poluante de producere a energiei (cum ar fi sobele).
thumb_550_x_314_40513-case-eco_med.jpg
Lemnul
Constructiile realizate din lemn prezinta o multitudine de avantaje, printre care il amintim si acela ca sunt calduroase iarna si racoroase vara. Explicatia: lemnul este un bun izolator termic si fonic. Mai mult, studiile arata ca aceste locuinte rezista la cutremure, pot fi montate intr-un timp scurt (de la 10 pana la 90 de zile), presupun cheltuieli energetice cu pana la 60% mai mici, sunt ieftine si, cel mai important, nu polueaza mediul. Atentie insa: lemnul trebuie tratat in prealabil! Daca exteriorul nu este tencuit, lemnul trebuie finisat cu un lac special, care sa-l protejeze impotriva razelor UV si insectelor.
Cea mai indicata este folosirea unor lacuri naturale.

Sursa: Casamea.ro
Adauga comentariu nou

vpn in data de 01-12-2012 la ora 13:19 a scris:

O casa ecologica ieftina cu materiale din natura .casa din chirpici ,se foloseste argila ,paie ,apa ,soare ,pentru chirpici ,care pot fi:L40/l25/h15,sau dimensiuni mai mari pentru o stabilitate si o izolatie mai buna , cu care se ridica zidurile ,pe temelie de piatra ,care poate fi de 1-1,20 cm in pamant iar deaupra pamantului circa 80cm ,cu o latime conforma cu latimea chirpicului ,chiar mai lata cu 5-10 cm.dupa construirea zidurilor ,pe ziduri se vine cu lemnarie (bila ,sau trunchiuri de pomi drepti de diametru 10-15 cm ,la distanta de 1m unul de altul toate acestea vin unite cu o grinda centrala 25-30cm ,postata pe mijloc deasupra pelemne se pune stuf cu o grosime a stratului de 20-30cm care dupa ce sa uniformizat intreaga suprafata se acopera cu un strat de argila amestecata cu paie(materialul astfel facut sa nu fie prea moale dar nici prea dur ,sa se poata intinde usor )acest strat avand 10-12 cm dupa uscarese pate aseza lemnaria pentru acoperisi.acoperisul poate fi din ,tigle ,sindrila,olane ,stuf.la acest tip de materiale de constructie se poate veni cu inbunatatiri atat cit priveste rezistenta la cutremure ,la coroziune ,sau izolatie termica suplimentara .

Ciuca Ileana in data de 29-07-2016 la ora 14:17 a scris:

Bună ziua. La ce preț poate ajunge o casa de 30 mp din lemn. Sa aibă o singura camera și o baie plus o prispa? Va mulțumesc anticipat.

admin in data de 30-07-2016 la ora 09:04 a raspuns:

Buna ziua! Un agent de vanzari va va contacta cu mai multe detalii.