Cum iti izolezi casa - metode eficiente

Izolarea termică a pereților exteriori ai unei locuințe are ca principal efect economia de energie și, implicit, mai puțini bani plătiți pentru căldură. Dar aceste beneficiidepind în mare măsură de materialele folosite în procesul de izolare.

- Spre exemplu, lâna de oaie. Acest produs vechi de când lumea,natural și ecologic, poate fi folosit drept sistem de termoizolație. Este adevărat, destul de recent a început să fie utilizat pe piața construcțiilor.După tratarea materialului, acesta devine rezistent la molii, foc sau carii.
Costurile unei astfel de termoizolaţii se apropie de cele realizate cu vată minerală sau polistiren. În funcție de calitatea rolei de lână, grosimea și lățimea sa, 1 mp din acest produs poate ajunge până la 20 de euro.
Lâna folosită pentru termoizolațieeste antialergică, purifică aerul din încăpere, are excelente calități fonice și se montează extrem de ușor (preferabil să se aplice pe interior). Deci numai avantaje!

- Spuma poliuretanică rigidă reprezintă un material revoluționar pe piața produselor termoizolante. Acestmaterial se pulverizează (închizând toți porii), de aceea suprafața pe care se aplică trebuie să fie complet curată, uscată,lipsită de praf, grăsimi sau rugină.
Avantajele sunt numeroase: izolație termică șifonică, protecțieîmpotriva focului, permite perețilorsă respire, protejează fundațiilecontra umezelii, economie de energie de până la 60%, amortizarea investiției în maxim 2 ani, se poate aplica peorice tip de material, este ideal pentru suprafețele cu geometrii ieșite din tipar.

- Polistirenul expandat este, probabil, cea mai răspânditămetodă de termoizolare. Plăcile de grosimi diferite (cu cât mai groase cu atâtmai bine) se fixează cu un adeziv special pe pereții exteriori, după care se acoperă cu tencuială și vopsea. Greutatea redusă a plăcilorface foarte facil procesul de montare.
La capitolul beneficii se numără confortul sporit, amortizarea investiției în 3-4 ani, scăderea consumului deenergie cu până la 40%, durata mare de viață.

- Izolarea pe interior cu rigips și vată minerală este mai dificil de realizat. Necesită oconstrucțiede profile fixate pe perete, peste care se montează plăcile de rigips. Însăanterior acestei acțiuni,între perete șigrila de susținerese aplică rolele de vată minerală.
Această metodă este frecvent utilizată în cazul tavanelor. Printre avantaje senumără: posibilitatea de îndreptare a pereților cu imperfecțiuni,mascarea țevilorîn spatele plăcilor de rigips, creșterea rezistențeipereților.Dar un dezavantaj serios constă în micșorarea spațiuluicamerei.

Pentru a face fațăcerințelorde mediu șide performanță,produsele șimaterialele folosite în viitor în procesul de termoizolare au nevoie să fiesuperioare din punct de vedere calitativ, ecologice și tehnologic progresive.

Care dintre soluțiile propuse țise pare cea mai avantajoasă? Ce umărești în momentul în care începi acțiunea de izolare termică a pereților: prețs căzut, calitate, montare ușoară,eficienţă?

Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !