Clasicul nu se demodeaza

 

Foarte multi dintre proprietarii care decid sa ridice o casa, refuza stilul clasic, deoarece doresc sa fie ancorati in modern. Acestia aleg stilul minimalist, cu locuinte in forme cubice.

Vrem sa va aratam ca se poate construi si in stil clasic, iar rezultatul poate fi uimitor, asa cum a fost in cazul acestei case. Dupa ce au discutat indelung despre cum ar trebui sa arate caminul lor, proprietarii au decis ca cel mai bine li se potriveste o locuinta in care sa se simta... ca in casa bunicilor! 

Dar, inainte de a putea amenaja interiorul, proprietarii au stabilit cu un arhitect cum va arata casa la exterior. 

„Clasicul nu se demodeaza niciodata! Aceasta este lectia pe care am invatat-o”, ne-a povestit proprietara. Beneficiarii au solicitat spatii deschise, in care sa coexiste bucataria, diningul si livingul. Mai mult decat atat, pentru a mari spatiul, livingul este open space, nefiind „ingradit” de tavan. Designerul Corina Saftescu a decis sa inalte zona de living cu o treapta fata de nivelul bucatariei si al diningului.

Accentul cade astfel pe aceasta zona care s-a transformat in spatiul central al casei. In general, livingul este considerat zona principala a casei, lucru de inteles avand in vedere faptul ca acolo au acces toti cei care vin in vizita. Tocmai de aceea, amenajarea acestui spatiu este foarte importanta.

Cum proprietarii isi doreau o casa decorata intr-un stil care sa reziste probei timpului, designerul Corina Saftescu a pledat pentru achizitionarea unor piese de mobilier originale, care au fost ulterior reconditionate si adaptate decorului.

Pentru living au fost alese doua canapele albe, asezate fata in fata, iar la mijloc, intre acestea, a fost pozitionata o masuta din lemn masiv. Tot in living au fost amplasate si doua scaune Biedermeier. „Biedermeier a fost un stil artistic de tranzitie, care a predominat in Europa Centrala si care s-a manifestat in intervalul 1815-1848. Se poate spune ca a existat o epoca Biedermeier. Tipica pentru acest stil este retragerea in idila si privat. Cred ca prin decorarea locuintei cu astfel de piese de mobilier, am reusit sa recreez intr-o oarecare masura atmosfera din acea perioada. Este foarte important ca in caminul tau sa ai senzatia de intimitate”, a spus designerul Corina Saftescu.

Chiar daca din foarte multe case au disparut covoarele sau au fost inlocuite cu unele din materiale de calitate indoielnica, in aceste cazuri primând pretul scazut, designerul a preferat pentru aceasta locuinta covoare persane originale. In living, pe unul dintre pereti a fost amplasata o oglinda inramata in lemn. Aceasta are un rol decorativ, dar ajuta si la potentarea spatiului. Pentru placarea unuia dintre peretii din living a fost aleasa caramida. Ideea de spatiu rustic, intim, este conferita si debarnele de lemn care brazdeaza tavanul alb. Acest stil se continua in bucatarie, unde a fost amplasat pe perete un suport pentru farfurii din lut, vopsite manual.

Bucataria a fost placata cu gresie imbinata cu parchet, acest spatiu fiind separat de living printr-un pult. Daca la parter se afla zona de relaxare si de servit masa, la etaj gasim zona de odihna. Intrucat proprietarii sunt mari iubitori de arta, pe pereti sunt numeroase tablouri din secolele XIX si XX. La etaj, inainte de a intra in dormitorul matrimonial, este amenajata o biblioteca din lemn masiv. Aceasta a fost facuta la comanda, fiind somptuoasa si incapatoare, deoarece proprietarii au o bogata colectie de carti. Mobilierul din dormitor este tot din lemn sculptat, cu o lucratura fina.

Pentru a se pastra caldura interiorului, asternuturile pentru pat au fost alese in nuante deschise, fiind brodate manual. Pe pat au fost amplasate numeroase perne fantezie, de diferite forme si dimensiuni.

Acelasi model se regaseste si la draperii, pentru pastrarea unitatii cromatice. Pe acelasi palier sunt amplasate si camerele celor doi copii ai familiei, ambele fiind decorate dupa placul acestora. Chiar daca sunt o fata si un baiat, in camerele acestora predomina albastrul, o culoare care se regaseste si in baia matrimoniala. Aceasta este foarte incapatoare, avand o fereastra mare, care lasa lumina sa patrunda nestingherita. Geamul este sablat, pentru a nu permite celor din afara sa vada in interiorul camerei de baie. Intreaga casa este primitoare si decorata conform dorintelor proprietarilor, care spun ca se simt minunat in acest interior.

sursa: casamea.ro
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !