CUM SA AMENAJEZI O BUCATRIE MICA ?

Fiind incaperi in care functionalitatea defineste, practic, confortul, ambele au nevoie de rezolvari cat mai eficiente pentru problema mentionata. Este evident ca cea mai fericita solutie ar fi suplimentarea spatiului. Bucatariile au avantajul ca, de obicei, in imediata lor apropiere se gaseste cel putin o camara sau o debara. Cum solutii pentru spatiile de depozitare se gasesc in ansamblul apartamentului, se poate renunta cu usurin¬ta la aceste anexe in favoarea redimensionarii bucatariei.
bucatarie_mica_med.JPG
Sunt totusi apartamente, cum este si cel prezentat aici, care nu se supun acestui tipic. Intr-o astfel de circumstanta, problema redimensionarii devine mult mai dificila, iar in multe cazuri este chiar de nerezolvat. In astfel de conditii, singurul mijloc ramas la indemana pentru obtinerea unei functionalitati acceptabile ramane organizarea obiectelor electrocasnice si a celor de mobilier specifice bucatariei. Aici, lucrurile devin mult mai simple, deoarece electrocasnicele se gasec intr-o gama variata de dimensiuni, iar elementele de mobilier se pot fabrica pe comanda, in asa fel incat sa exploateze la maximum fiecare centimetru al incaperii. Dumneavoastra nu va mai ramane decat sa masurati cu atentie spatiul, sa stabiliti pozitia viitoare a fiecarui obiect si sa alegeti modelul moblierului.
Finisajele invechite ale bucatariei au fost inlaturate integral. S-a inceput cu faianta, care acoperea jumatatea inferioara a tuturor peretilor. In aceasta etapa a fost dezlipit si linoleumul de pe pardoseala.
In paralel cu decopertarea peretilor s-a trecut la inlocuirea instalatiei electrice, pentru a se castiga timp. S-au sapat santuri in pereti, iar in ele au fost fixate tuburile din plastic prin care au fost trecute cablurile electrice.
Fostele suprafete placate cu faianta au fost retencuite, pentru a fi uniformizate si pentru a se asigura un substrat bun pentru viitoarele finisaje ceramice. Acestea au fost montate pe 2/3 din suprafetele tuturor peretilor.
Conductele de apa calda, apa rece si scurgere au fost inlocuite. Caloriferul din fonta a fost inlocuit cu unul nou, din otel. Conductele de tur si retur au fost si ele inlocuite impreuna cu robinetul si fittin¬gurile pentru a se mari randamentul sistemului. Mobilierul a fost realizat pe comanda de o firma de specialitate. Proiectul a rezultat in urma colaborarii celor doi proprietari cu unul din specialistii firmei. Cum baia nu permitea includerea masinii de spalat, acesteia a trebuit sa i se gaseasca un loc in bucatarie. Ea a fost incorporata intr-unul din corpurile de mobilier.
Un alt aspect important a fost investitia in electrocasnice de calitate care sa asigure eficienta si durabilitate.
sursa :casamea.ro
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !