Finisaje interioare

Designerii de interior dezvolta propria lor industrie la fel cum creatorii de moda au transformat imbracamintea in arta. Fiecare spatiu este personalizat pana in cele mai mici detalii, iar pardoselile au un mare rol in obtinerea unei amenajari de calitate, estetica si functionala. In ultimii ani piata produselor pentru pardoseli parca a explodat, gresia si parchetul devenind un important element de decor.


fini_int_med.JPG
Parchetul, gresia si faianta au rolul lor in functionalitatea locuintei. Indiferent ce tip de pardoseala alegeti pentru casa dumneavoastra, trebuie sa luati in calcul faptul ca trebuie sa asigure un confort termic, sa reziste la trafic, la umezeala, la abraziune sau la socuri.

Parchetul clasic a revenit in forta, secondat de cel laminat, iar designerii au mai venit cu propuneri noi, diversificand oferta: de la placari ceramice, sticla, placi de ciment, pana la piatra naturala - marmura, granit, ardezie etc. 

Finisajele sunt prezentate pe colectii, la fel ca inovatiile vestimentare: placile ceramice pentru pereti, placile ceramice pentru pardoseli si asa mai departe. Se poarta foarte mult ineditul: combinatie de parchet cu gresie, imbinari de culori, placi cu diverse insertii, cu modele care atrag ca un magnet. Si intervalul de preturi este foarte larg, un metru patrat de faianta sau de gresie poate costa cateva sute de mii, dar poate ajunge si la ordinul milioanelor de lei vechi. Totul tine de firma care le produce, materialul din care au fost executate si cat de noi sunt pe piata.
                                     fin_int_med.JPG

Astfel, intalnim produse decorate cu aur, argint sau marmura, imitatii inspirate din natura (lemn si piatra), combinatii de forme si materiale neobisnuite, de metal sau sticla, promovand un design avangardist.

Mozaicul - amestec de lumini si culoare
Jocul imaginatiei pare sa nu fi fost linistit, satisfacut doar de prelucrarea si modelarea materialelor specifice. Creativitatea artistului, de la constructor la arhitect, si-a propus mai mult: imbinarea, asamblarea mai multor elemente naturale intr-o compozitie, intr-un desen, intr-o insiruire de tablouri, intr-un amalgam de materiale in diferite nuante.
Mozaicul este un „melanj“ al elementelor mici de ceramica smaltuita, de gresie, de sticla divers colorata, ba chiar o aglomerare de cioburi care provin din diverse vase. Ele pot fi folosite ca atare sau va puteti pune imaginatia la incercare pentru a realiza o compozitie proprie. Mozaicul poate fi folosit la placarea multor suprafete: pe un perete intreg, din podea pana in tavan sau ca un accent de culoare, lumina si textura, placand portiuni restranse (bordura din jurul oglinzii, cabina de dus, blatul in care este incastrata chiuveta etc.). Este potrivit pentru bai, piscine, holuri, birouri si bucatarii. Daca bugetul va permite, puteti opta pentru mozaicul suflat cu aur sau argint. Mozaicul de sticla este si el in tendinte si usor de aplicat. Se fabrica sub forma de placute patrate de dimensiuni 10x10 mm sau 20x20 mm cu o grosime de 4 mm, acestea fiind montate pe folii de hartie sau plasa. Din ce in ce mai mult, se pune accentul pe creativitate si astfel sunt fabricate placi care se pot combina, se pot asorta, chiar daca nu fac parte din aceeasi serie. Exista inclusiv placi speciale cu decoratii bine gandite pentru a fi incadrate unor stiluri estetice consacrate la nivel international (ex: inovator, high-tech, natural, clasic).
finisaje_interioare_med.JPG
Lux, eleganta si inovatii de efect
Noile realizari in domeniul placarilor ceramice utilizeaza culoarea din abundenta, experimentand combinatii neobisnuite de texturi ce nu au sanse sa devina vreodata plictisitoare. Metalele, de acum o prezenta obisnuita in segmentul ceramic, sunt prezentate cu suprafete mai fine, mai pline de lumina si eleganta.
Culorile calde de galben, auriu, texturi si forme din lumea vegetala, placi cu decoruri marine, insotite de mici detalii ce capteaza atentia. Suprafetele ceramice imita catifeaua, textura impresionanta a lanei si aspectul pielii. Delicatele decoruri lucrate manual si virtuozitatile artistice tind sa se armonizeze si sa fie cheia ambientelor cu placari ceramice. Fara a se face apel la culori agresive, se redescopera simplitatea care face din ceramica un partener ideal pentru noul trend. Placile portelanate sunt actorii principali pe scena amenajarilor moderne caracterizate prin eleganta, explorand la maximum potentialul de modularitate propus de companiile producatoare. Ele sunt punctul de convergenta al armoniei, al structurilor sofisticate si al ideilor geniale. 
SURSA: 1001case.ro
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !