Noutati despre fabrica de ghips-carton de la Turceni

Optzeci milioane de euro. Atat costa parteneriatul incheiat intre Complexul Energetic Turceni si Grupul Lafarge ale carei rezultate se vor vedea abia de anul viitor. Este vorba de o noua fabrica a grupului Lafarge care va scoate pe piata o noua serie de produse utilizand ca materie prima cenusa rezultata in urma procesului de desulfurare de la CE Turceni. Primaria Turceni abia asteapta noua investitie mai ales pentru noile locuri de munca create.
Poza_articol7_med.jpg
Gorjenii vor avea posibilitatea, incepand de anul viitor, sa vada pe piata materialelor de constructii o noua gama de produse avand la baza deseurile rezultate de la Complexul Energetic Turceni. „Noi am incheiat anul trecut, in primavara, un contract cu grupul Lafarge foarte avantajos din punctul nostru de vedere, pentru ca vom reusi sa scapam de deseurile rezultate in urma procesului de desulfurare, ne mai avand in acest fel probleme nici cu mediul. Am reusit sa obtinem un pret neasteptat de bun pentru cenusa si din alta perspectiva am reusit sa aducem la Turceni un investitor care ar putea oferi peste 500 de locuri de munca, speram noi ca din zona”, a declarat Octavian Graure, directorul CE Turceni.
Graure: Putem da 16 tone de cenusa pe zi
Proiectul ar putea deveni palpabil abia din toamna lui 2011, atunci cand CE Turceni ar putea realiza procesul de desulfurare in parametri normali. „Noi le putem oferi cam 30 de masini a cate 16 tone pe zi de cenusa pe care ei o combina cu alte solutii si rezulta acele placi de azbociment, gips sintetic si altele”, a precizat Graure.
in prezent, proiectul se afla in faza incipienta, Grupul Lafarge a cumparat deja un teren de 34 ha de la locuitorii din Turceni, exact in spatele CE Turceni, acolo unde va fi ridicata noua fabrica. Momentan, Grupul Lafarge a obtinut autorizatia de mediu urmand sa obtina si autorizatia de construire de la primaria Turceni. „I-am dat autorizarea pentru ca este vorba de o investitie majora si nu afecteaza in niciun fel calitatea mediului, din contra. Mai mult decat atat, 70% din investitie este automatizata si speram ca de la anul lucrurile sa mearga bine”, a declarat Nicolae Georgi, sef serviciu autorizare in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj.
Iordache: Vor fi 500 de locuri de munca
Primaria Turceni abia asteapta insa investitorul in localitate avand in vedere numarul de locuri de munca pe care intentioneaza sa le creeze in zona. „Abia ii asteptam, au achizitionat terenul de la persoanele private, noi le-am eliberat certificatul de urbanism pentru construire. Ei au declarat o investitie de 80 de milioane de euro in zona creand peste 500 de locuri de munca”, a declarat Ion Iordache, primarul orasului Turceni. Grupul Lafarge nu a dorit sa comenteze nimic pana nu vor mai inainta cu proiectul. „Proiectul se deruleaza conform unei planificari interne, detaliile investitiei si comunicarea apartin exclusiv Grupului Lafarge”, a declarat Georgiana Stavarache, PR in cadrul Lafarge S.A Bucuresti.
Sursa: infoportal.ro
Adauga comentariu nou

duica ion in data de 22-01-2011 la ora 17:58 a scris:

este un lucru foarte bun cu aceasta fabrica mai ales ca or sa fie multe locuri de munca.multa bafta(poate ma numar si eu pintre angajati)