Topul uneltelor pentru gradinarit

Dincolo de aspectul plăcut, îmbietor, relaxant și ordonat al unei curți se află munca depusă pentru ca întreg spațiul verde să atragă toate privirile. Iar în spatele magaziei de unelte a fiecărui grădinar incusit se află secretele unei grădini minunate.
Iată lista de echipamente și instrumente de care ai nevoie pentru a dezvolta și întreține o grădină în cele mai bune condiții:
unelte_med.JPG
1.    Mistrie cu vârful ascuțit
Fără această unealtă nu ai putea sădi plantele în pământ sau în ghiveci. Cele mai rezistente mistrii sunt executate din oțel, iar cele mai ușoare din aluminiu turnat. Alege modelele la care mânerul și lama sunt dintr-o singură bucată – oferă durabilitate sporită.
2.    Stropitoare 
Fie că o folosești pentru udarea florilor ofilite sau pentru fertilizarea pământului, stropitoarea este obligatorie în orice curte. În general, exemplarele cu cioc lung pot fi mai ușor manevrate. Iar dacă te interesează materialul din compoziție, cele din plastic sunt mai simplu de transportat și întreținut, pe când cele din alamă sau cupru sunt mai atrăgătoare.
3.    Sapă pentru transplantare
Cu o lamă lungă și îngustă, sapa poate fi mânuită mult mai ușor în locurile strâmte din grădină, reducând astfel probabilitatea daunelor provocate plantelor din vecinătate. Tot cu acest model poți săpa fără efort gropi mult mai adânci care să găzduiască fără probleme plantele cu rădăcini serioase.
4.    Furculița de grădină
Acest instrument este indispensabil pentru separarea rădăcinilor lungi și mari ale plantelor, pentru despărțirea florilor dezvoltate prea tare sau pentru recoltarea legumelor crescute pentru rădăcină. Dinții din oțel inoxidabil sunt cei mai rezistenți, deci cei mai indicați.
5.    Saci pentru gunoi
Mai devreme sau mai târziu va trebui să cureți grădina (cu flori sau cu legume) de buruieni. Nu este deloc estetic nici indicat să lași aceste mizerii în grămăjoare prin toată curtea. Ia după tine un sac de gunoi, de preferință pliabil, în care să depozitezi tot gunoiul găsit.
6.    Foarfecă pentru tuns
Copacii și arbuștii, în special, au nevoie de tuns și tăiat pentru a se dezvolta armonios. Înlătură ramurile și crengile care cresc în exces folosind o foarfecă de tuns cu mâner pivotant – nu îți va forța încheietura. Tot cu acest instrument poți tăia frunzele și florile moarte.
7.    Furtun
Furtunul cu aspersor (utilizat la udarea gazonului) sau cel cu picurător (folosit la udarea legumelor și zarzavaturilor, dotat cu găuri care elimină apa direct în zona rădăcinilor) este un must al oricărei grădini.
8.    Roabă
Cu ajutorul unei roabe poți transporta cantități serioase de gunoi, îngrășământ, pământ, saci cu buruieni și uscături etc. Cu siguranță va fi un vehicul foarte popular și frecvent întrebuințat, așadar alege unul de calitate.
9.    Greblă pentru frunze
Vei avea nevoie de această unealtă în special toamna și primăvara, pentru înlăturarea frunzelor uscate sau a gunoaielor de pe sol. Caută un model cu dinți din metal și mâner din lemn.
SURSA:amenajari-interioare.eu
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !