AQUAFIN – trei sisteme un singur adversar: apa

Una dintre problemele stringente cu care se confrunta o locuinta, indiferent de anotimp, o reprezinta protectia la infiltare a apei in structura peretilor si a fundatiei.
Poza_articol28_med.jpg 
Pe baza studiilor practice efectuate asupra cladirilor si a intretinerii acestora la un confort normal, concluzia unanima a specialistilor in constructii este ca 95% din problemele unei locuinte construite au legatura cu hidroizolatia. Departe de a se fi gasit solutia perfecta, exista metode de solutionare a acestor probleme ce beneficiaza tehnologii inovatoare.
Realizarea unei hidroizolatii bune si o eventuala intretinere a acesteia sunt sinonime cu mentinerea unei stari de confort a locuintie, la superlativ. Rolul hidroizolatiilor este de a proteja constructia impotriva actiunii apelor de orice fel (lichid, vapori), ca si impotriva infiltra rii acestora (din exterior spre interior sau din interior spre exterior), apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra partilor sau elementelor de constructie care vin in contact cu ea. Metodele de a hidroizola o cladire, impotriva actiunii apei, fie ca provine din panza freatica, in urma unor precipitatii abundente, sau datorita unor infiltratii accidentale, sunt diverse iar modul lor de aplicare difera de la tehnologie sau alta.

Acestea pot fi pe baza de rasini bituminoase, de adeziv, tip silicon, de materiale polimerice sau de ciment. Compania germana Schomburg ofera ca solutie pentru hidroizolarea cladirilor sistemele Aquafin 1K, Aquafin 2K/M si Aquafin IC, pentru diverse domenii de utilizare precum fundatiile, subsolurile, rezervoarele de apa, etc, al caror conact cu apa este inerent.

Aquafin 1K

Este o hidroizolatie minerala rigida pe baza de ciment ale carei domenii de utilizare sunt subsolurile, fundatiile, rezervoarele de apa (pentru apa potabila, ape uzate, rezerve de apa pentru incendiu), conducte, hidroizolare orizontala sub ziduri etc.

Aplicarea acesteia se face pe suporturi pe baza de ciment (betoane, mortare, sape). Suportul pe care se aplica se va umezi in prealabil iar materialul se aplica fara grunduire, prin pensulare sau prin intinderea cu fierul de glet.

Grosimea maxima a unui strat trebuie sa fie de 1 mm. Avantajele aplicarii hidroizolat iilor minerale sunt aplicarea pe suport umed, usoara prin pensulare sau intindere cu gletiera, materialul este permeabil la vapori si are o buna rezistenta la presiuni pozitive si negative (aplicare la interior, fara a mai fi necesara dezvelirea fundatiilor), se poate vopsi, tencui, finisa prin aplicare de placaj ceramic. Este recomandat ca Aquafin 1K sa nu se aplice pe suporturi cu posibile variatii dimensionale si cu posibilitatea de fisurare.

Aquafin 2K/M

Un alt produs este Aquafin 2K/M, o este o hidroizolatie minerala flexibila ce are alca- tuirea sa doua componentei (ciment si dispersie polimerica - latex). Aquafin 2K/M se aplica pe suporturi cu posibile variatii dimensionale si cu posibilitatea de fisurare (asigura postfisuri de pana la 1,3 mm). Domeniile de utilizare sunt subsolurile, fundatiile, rezervoarele de apa (pentru apa potabila, ape uzate, reserva de apa pentru incendiu), piscine, terase, balcoane, baraje, lacuri de acumulare etc.

Avantajele aplicarii hidroizolat iilor minerale flexibile sunt aplicarea pe suport umed, usoara prin pensulare sau intindere cu gletiera, cu o buna permeabilitate la vapori si o rezistenta la presiuni pozitive si negative de pana la 7 bari, aplicare pe suporturi cu risc de fisurare.Pentru tratarea fisurilor, rosturilor, intersectiilor de planuri, trecerilor de conducte este recomandata folosirea benzilor speciale de etansare din fibra de sticla ASO-JOINT-TAPE-System. In privinta infiltratiilor de apa, acestea se opresc cu cimentul cu priza rapida FIX 10 S.

Aquafin IC

Este o hidroizolatie minerala prin cristalizare (ciment special care se prepara prin amestecare cu apa). Se aplica pe betoane, cristalizand in masa acestuia, avand o rezistenta la presiuni negative sau pozitive de pana la 13 bari. Aplicarea se face pe suporturi pe baza de ciment, care se vor umezi inainte de aplicare. Materialul se aplica fara grunduire, prin pensulare si apoi se freaca energic cu o perie de plastic dur.

Dupa aplicare se va stropi suprafata timp de 2-3 zile pentru a ajuta fenomenul de cristalizare in beton. Aquafin IC ramane permanent activ, fenomenul de cristalizare produca ndu-se ori de cate ori betonul respectiv va intra in contact cu apa.

Acest produs se utilizeaza pentru hidroizolarea subsolurilor, fundatiilor, rezervoarelor de apa, baraje.

Sursa: constructoronline.ro
Adauga comentariu nou

CARMEN TICSA in data de 17-03-2014 la ora 12:19 a scris:

Buna ziua. In vederea participarii la o licitatie in judetul Sibiu , va rugam sa ne transmiteti oferta dumneavoastra tehnico- comerciala pentru: -Aquafin: 1100 kg