Statia de epurare biologica Ekoprogres EC6

Un aspect important in constructia unui imobil este canalizarea. Solutia aleasa in cele mai multe cazuri este fosa septica. Dezavantajele acesteia pot fi insa eliminate prin inlocuirea ei cu o statie de epurare biologica.
Poza_articol29_med.jpg 
Un prim dezavantaj eliminat este al vidanjarilor repetate necesare in cazul foselor septice. Statia de epurare nu necesita cheltuieli de vidanjare si nu creeaza situatiile neplacute date de mirosul degajat la orice asemenea operatiune. in cazul foselor septice se folosesc, mai nou, bioactivatori pentru a reduce numarul vidanjarilor. Nici aceasta cheltuiala nu se regaseste, insa, in cazul statiilor de epurare biologica.
Statiile de epurare nu necesita camine suplimentare si, in plus, se instaleaza intr-un timp mult mai scurt decit perioada de constructie a unei fose septice.
Nu in ultimul rind, costul unei statii de epurare este comparabil cu al unei fose septice construite din beton.
Pe scurt, optiunea pentru tratarea bilogica a apei menajere reprezinta o investitie intr-o unitate gata de functionare, preasamblata si echipata cu elemente anexa. in cazul echiparii imobilului cu o statie de epurare biologica cu secvente asistate de microprocesor, efectul este o epurare maxima cu un consum energetic minim.
Statia de epurare Ekoprogres EC6 poate prelucra un debit maxim de 900 l/zi si o capacitate de a deservi sase locuitori echivalenti.
Foarte important este ca statiile de epurare EC sint agrementate tehnic pentru NTPA 001, respectind parametrii ceruti pentru deversare in emisar (lac, riu, piriu), pe sol sau in sol. De aceea nu trebuie sa comparati statiile de epurare EC cu alte statii de epurare agrementate pentru NTPA 011 (normativ care nu se refera la statiile de epurare a apelor uzate menajere, ci la cele pentru epurarea canalizarii localitatilor in care apa uzata menajera este diluata cu apa din precipitatii). Un alt aspect important este ca la alte statii de epurare sint impuse conditii speciale pentru exploatare (separator de grasimi, vidanjare, substante, camine suplimentare sau deversare obligatorie in sol). Statiile de epurare EC nu trebuie niciodata vidanjate si nu necesita folosirea de bioactivatori. Nu degaja nici un fel de miros daca exista aerisire pe traseul capat teava de deversare – canalizare, statiile de epurare fiind etanse.
Statia de epurare Ekoprogres EC6 nu este insa construita pentru obiecte solide, grosiere, fibroase sau ascutite (bucati de geam, fire etc), pentru resturi diverse sau din bucatarie (oase, pielite), asa ca nu trebuie confundata cu un rezervor de colectare sau cu o fosa septica. Acest fel de reziduuri ar putea deteriora si distruge diverse parti ale statiei. Uleiurile si grasimile nu sint permise in cantitati mari pentru ca nu afecteaza microorganismele responsabile cu degradarea biologica. Statia face fata insa cu usurinta detergentilor bazati pe enzime biodegradabile.
Sursa: evenimentul.ro
Adauga comentariu nou

Nu sunt comentarii !